Middernagfees

Middernagfees (resensie)

Jaco Jacobs
LAPA
Resensie deur Liesl Booyens

Smul aan hierdie Middernagfees!Jaco Jacobs dis vir ons ‘n middernagfees vol aliens, weerwolwe, monsters, vampiere en nog wat, op!Dié nuwe kinderfiksie-bundel laat ons jong lesers van lekkerkry gril en gretig omblaai vir die volgende bangmaakstorie. Middernagfees is vir lesers van 9+ jaar en die storie is geskik as ‘n voorlees- of selfleesboek. Op die spyskaart vind ons agt stories en ses gedigte wat happies insluit soos Die monstertoilet, Kamma-snot, Kom kyk na die Ongelooflike Paddaman en Flaffie (die zombie-poedel). Ek sien ook potensiaal vir ‘n konsert of kunswedstryd met ‘n storie soos Die Aliens is hier! of ‘n gedigge soos Varanus die Monsterlikkewaan.Jacobs se taalgebruik is na my mening wonderlik gebalanseerd – hy skryf vir vandag se jong lesers maar die taal bly steeds goed afgerond. Ek hou veral van sy eie idiome soos “sy’t ‘n humeur soos ‘n WWE-stoeier” (bl. 23) en verveliger as “‘n drie uur lange weervoorspelling” (bl.58). Jacobs is ook nie ‘n nuwe gedaante op die griltoneel nie. Uit sy pen kom die Grille & Goeters-reeks waaronder Tande, die Troetelgedrog, Voelers en Nag van die Monsters, van die bekendstes is. Wees dus gewaarsku – Jaco ken sy stuff!Chris Venter werk as vryskut-illustreerder en maak sy debuut in Middernagfees. Die illustrasies is uniek, vol detail en ondersteun Jacobs se heerlike humorsin. Elkeen is goed uitgedink en Venter slaag daarin om dit ‘n ‘jong’ gevoel te gee. Die ek-verteller in Vampiere en ander ouvroustories som die illustrasiekuns van Chris Venter vir my op: “Ek hou van die boek se voorblad. Dis lekker grillerig.” (bl. 32).Koop hierdie boek en geniet dit saam met jou kind – wie weet – dalk voel jy ook ‘n rilling of twee as jy alleen na jou slaapkamer toe moet loop…MIDDERNAGFEES

Liesl Booyens
Liesl Booyens is ‘n honneursstudent in Skryfkuns aan die Noordwes-Universiteit.
2010-09
0
Would love your thoughts, please comment.x