Dinge wat ek nie van skape geweet het nie

Dinge wat ek nie van skape geweet het nie

Jaco Jacobs
LAPA

“Komaan, Pa is seker nie ernstig nie!”
       Die oomblik toe daardie woorde uit my mond is, is ek spyt daaroor. Nie omdat ek weet dit gaan my pa se bloeddruk nog verder opjaag nie – ek is al gewoond daaraan om sy bloeddruk te laat styg. Maar as daar een ding is waarvan jy nie juis my pa kan beskuldig nie, is dit ‘n goeie humorsin. My pa is ‘n prokureur. Hy is altyd ernstig. Oukei, dis dalk onregverdig van my – ek is seker daar is prokureurs wat heeldag lank vrolik en vol grappies is. My pa is net nie een van hulle nie.
       “Luan, jy moet my mooi verstaan,” sê hy met daardie stem wat getuies tranerig kan maak in die hof. “Jy is in groot, groot moeilikheid. Ek het besluit dis beter dat jy die vakansie iewers anders deurbring. Terwyl jy weg is, sal ek dinge uitsorteer.”
       As my pa ‘n superhero was, sou dit beslis sy superkrag wees. Ta-daa! Die Ongelooflike Meneer Uitsorteer.

lusmakers
0
Would love your thoughts, please comment.x