s_oondvars_150
8-1

Jock van die Bosveld

Sir Percy FitzPatric
Human & Rousseau

Die verhaal van Sir Percy Fitzpatrick se ondervindinge as jong prospekteerder en transportryer in die Oos-Transvaalse Laeveld van die tagtigerjare. Die hoofkarakter is egter nie die skrywer self nie, maar wel sy getroue hond, Jock.
Jock van die Bosveld is een van die min Suid-Afrikaanse boeke wat as werklik klassiek bestempel kan word. Dit is die verhaal van Sir Percy Fitzpatrick se ondervindinge as jong prospekteerder en transportryer in die Oos-Transvaalse Laeveld van die tagtigerjare. Die hoofkarakter is egter nie die skrywer self nie, maar wel sy getroue hond, Jock, saam met wie hy spannende jag- en ander avonture beleef. Die meeste van die gebeurtenisse het die skrywer oorspronklik aan sy kinders vertel – hulle het egter net geluister “as dit waar was”. Dit is juis vanweë hierdie egtheid en die lewendige styl dat Jock van die Bosveld vandag nog deur oud en jonk in Suid-Afrika as een van hul geliefkoosde boeke beskou word.

Publikasie: 2007-10-17
0
Would love your thoughts, please comment.x