s_oondvars_150
237

Saartjie se piekniek

Bettie Naudé
Human & Rousseau

Apie “leen” `n rugbybal by die skool en dit beland per ongeluk in die kwaai oom Kerneels se perskeboord. Saartjie se boetie smeek haar om die bal vir hom in die hande te kry, anders gaan hy in groot moeilikheid by die skool wees. Die Drie Muskiete beland egter in die proses in nog groter moeilikheid by die befoeterde oom. Maar op die ou end is daar darem ook `n geluk by die ongeluk en die rabbedoe en haar vriendinne kom ongedeerd van hierdie avontuur af. Hulle het egter nou `n ander probleem. Hulle moet geld bymekaar maak om skadevergoeding te betaal. Gelukkig kry ons heldin weer een van haar briljante ingewings en kom met `n slim plan vorendag – hulle moet `n piekniek reel en Lynnekom se kinders laat betaal om dit by te woon. Daar is soos gewoonlik heelwat struikelblokke om te oorkom – onder andere Galpil en sy vriende wat weier om te betaal en dreig om hul eie piekniek reg langsaan Saartjie s`n te hou!

Publikasie: 2007-06-20
0
Would love your thoughts, please comment.x