Hoe skryf mens spookstories?

Louise Prinsloo

Daar is verskillende soorte spoke of afgestorwe geeste: Dwaalgeeste – geeste wat op bepaalde plek en tyd dwaal. Verskynsels – geeste wat verskyn en weer verdwyn. Poltergeeste – lawaaispoke wat mense wil verwilder. Landspoke. Seespoke. Lugspoke.

Dis nie alle afgestorwenes wat na hul dood spook nie. Dis slegs dié wat voel dat hulle werk op aarde nog nie afgehandel was toe hulle dood is nie. Of hulle is met ‘n wrok in hul hart dood. Of hulle voel sleg omdat hulle nog nie ‘n onregverdigheid uit die weg geruim het nie en wil daarom om verskoning vra. Of hulle wil lewendes waarsku teen ‘n ongeluk wat hulle gaan tref.

Bepaal eers oor watter soort spook jy gaan skryf en gee dan vir die afgestorwene ‘n baie goeie rede om te spook. Daar moet genoeg spanning, afwagting en nuuskierigheid by die leser wees om verder te wil lees. Teen die einde van die spookstorie moet die spook gelukkig wees, ophou spook en tot rus kom.

Louise Prinsloo
0
Would love your thoughts, please comment.x