Annelie Ferreira

Annelie Ferreira

Annelie Ferreira is 'n taalpraktisyn, skrywer an artikels en rubrieke - en ook die skrywer van pryswenner jeugromans.

Behalwe vir ’n paar vroeë jare in Kimberley en Johannesburg het Annelie Ferreira tussen Bellville en Durbanville in die Kaap grootgeword. Sy matrikuleer aan die Hoërskool Bellville, en behaal ’n BA aan die Universiteit van Stellenbosch, asook ’n Nagraadse Diploma in Vertaalkunde.

Sy werk voltyds as taalpraktisyn en subredakteur by Sanlam se Taaldienskantoor en Human & Rousseau Uitgewers vir ’n paar jaar, en werk daarna deeltyds en vryskut vir ’n verskeidenheid uitgewers en publikasies.

Sy skryf artikels en rubrieke vir ’n verskeidenheid publikasies, en publiseer ’n aantal nie-fiksieboeke, onder andere Daar’s ’n mens binneDie dag toe ons God gevang het en Eva ontmoet Einstein, asook ’n roman, Hoekom honde nie kan sing nie. Sy is ook die samesteller van Paaie, ’n boek oor verskillende godsdiensperspektiewe.

In 2012 wen sy die Sanlam-prys vir Jeuglektuur vir haar eerste jeugboek, Tot siens, koning Arthur. Hierdie boek wen ook die M.E.R.-prys vir Jeuglektuur in 2013.

In 2013 verskyn Dit vat gutsMaar Tintin in Tibet en ’n Kameel, ’n sprinkaan en ’n vrot tamatie. In 2014 wen sy weer die Sanlam-prys vir Jeuglektuur vir Chuck Norris kan deel deur nul.

Inligting verskaf deur Annelie Ferreira April 2015
Annelie Ferreira
2015-04
0
Would love your thoughts, please comment.x