Chris Karsten

Chris Karsten skryf lekkerlees avontuurverhale.

Chris Karsten is op 9 November 1947 op Morgenzon gebore. Hy matrikuleer aan die Hoërskool Hoogenhout op Bethal en behaal ‘n B.A.-graad met Afrikaans-Nederlands en Sielkunde aan die Universiteit van Pretoria (1970). As koerantjoernalis by die Volksblad, Beeld en Rapport reis hy wêreldwyd. Hy woon saam met sy vrou, drie seuns, hond, kat voëltjie, en vyf visse in Westdene in Johannesburg.

Floris Sapiens: ‘n fantasie (1985) is ‘n wetenskapsfiksieverhaal wat uniek in Afrikaans is. Dit verwerf in 1985 die Sanlamprys vir jeuglektuur (silwer). Die jokkie wat met perde kon praat (1997) is ‘n avontuurverhaal oor ‘n seun wat met perde kan praat.

PUBLIKASIES SLUIT IN:

  • Floris Sapiens: ‘n fantasie (1985)
  • Die jokkie wat met perde kon praat (1997)

Sanlamprys vir jeuglektuur (silwer) in 1985 vir Floris Sapiens: ‘n fantasie (1985)

Skrywersinligting uit Van Patrys-hulle tot Hanna Hoekom: ‘n Gids tot die Afrikaanse kinder- en jeugboek. Die redakteurs is Gretel Wybenga en Maritha Snyman. LAPA-Uitgewers. Vollediger inligting is beskikbaar in Van Patrys-hulle tot Hanna Hoekom.
Storiewerf
2009-06
0
Would love your thoughts, please comment.x