G.J. Joubert

G.J. Joubert het bekendheid verwerf vir sy enkele roman, Oupa Landman se viool waarvoor hy die Scheepersprys in 1964 ontvang het.

Gert Jacobus Joubert is op 4 Januarie 1907 in Kestell gebore. Die gesin verhuis van hul plaas in dié omgewing na ‘n plaas in die Ermelo-distrik. Hier verlaat hy die skool na standerd 9 en gaan voltyds boer op die plaas, Onverwacht. Uit sy tweede huwelik is twee seuns gebore. Vir sy skryfwerk het Joubert ryklik geput uit die kontrei en sy ervarings as boer.

G.J.Joubert se bekendste en grootliks outobiografiese werk, Oupa Landman se viool (1951), word voorafgegaan deur twee bundels met sketse en kortverhale teen ‘n landelike agtergrond. Dié bundels is, soos Oupa Landman se viool, nie spesifiek vir kinders bedoel nie. Oupa Landman se viool is dikwels herdruk en wyd voorgeskryf vir skole.

PUBLIKASIES SLUIT IN:

  • Oupa Landman se viool (1951)

Scheepersprys in 1964 vir Oupa Landman se viool

Skrywersinligting uit Van Patrys-hulle tot Hanna Hoekom: ‘n Gids tot die Afrikaanse kinder- en jeugboek. Die redakteurs is Gretel Wybenga en Maritha Snyman. LAPA-Uitgewers. Vollediger inligting is beskikbaar in Van Patrys-hulle tot Hanna Hoekom.
Storiewerf
2009-06
0
Would love your thoughts, please comment.x