b_spoekie

Spoekie

Geskryf deur Jason Reynolds. Vertaal deur André Trantraal.
LAPA

1

Wêreldrecords

Hoo hie. Die bra hourie wêreldrecord virrie meeste balloons blaas … met sy nies. Feite. Sy naam is Andrew Dahl. Wat ek wil weet, is hoe vinne jy innie eerste plek yt daai is wat jy goed in is. En dink aan hoeveel snot haa nie in dai balloons issie.

Dié vrou wee, Charlotte Lee, sy own ie meeste rubber ducks, hai’s ha record. Rêrag. Hie’s wat vi my weird is van hai: hoeko sal jy een rubber duck wil hê, never mind 5 631 vannie goed? Hai’s literally onnorag. En ek, ek hou sieke die wêreldrecord vi wiet vannie meeste wêreldrecors. Vi daai en virrie meeste sunflower seeds iet.

“Laat ek raai, sonneblomsaad?” Hai’s wat Mr. Charles altyd sê, eintlik skrie, wanne ek haa by hom kô koep. Hy sê sy winkel isse “kontreiwinkel”, al bly ôs innie stad. Mr. Charles lyk nes James Brown as James Brown ‘n wit man was. Ek kry al my sunflower seeds by hom Maandag tot Vrydag vanaf, lat ek gou dink … vanaf graad vie. Hoe ek onthou, hai’s wanne my ma byrie hospitaal begin wêk et. Soe vi drie jaa nou al. Hy’s hadhorend, en wanne my ma rit altyd gesêret dan het ek altyd gedink sy sê “harthorend”, wat nooit vi my sin gemaaketie. Ek wiete hoekom sy nie net “ampe doof” gesêretie. Miskien oo “hardhorend” meer is hoe mense inne hospitaal praat en toe beginte sy oek soe praat.

Maa ja, Mr. Charles kan ampe niks hoo nie, hai’s hoekom hyrie heeltyd vi ammel skrie en hoekom ammelie heeltyd vi hom skrie. Sy winkel is soes ‘n djol sône music. Maa dan confuse die TV agterie counter jou wee, wan dan voelit asof jy in ‘n cinema is, soe had issie volume. Is net Westerns op repeat heeldag. Mr. Charles is oekie een wat my die boek gegieret, Guinness World Records, waa ek gelieset van Andrew Dahl en Charlotte Lee. Hy sê ek kan oek eendag ‘n record set. ‘n Regte record. Die wêreld se beste iets wies. Miskien.

lusmakers
0
Would love your thoughts, please comment.x