s_oondvars_150
1044

Blinde sambok

Riana Scheepers
Tafelberg

Gideonette onthou alles van die dag toe sy gebore is tot in die fynste besonderhede: Hoe almal gesê het hulle het nie hoop vir hierdie bondeltjie sprinkaanbene nie. En hoe sy besluit het sy WIL LEWE en hulle almal verkeerd bewys het. Dit is dan ook die eienskap wat haar deur haar kinderjare en grootwordjare kenmerk: haar veggees. Selfs wanneer rampe die gesin tref en die mense van die omgewing weer onder mekaar begin fluister van die vloek wat op die familie rus. Deur alles heen veg sy voort vir `n beter lewe, en op die ou einde is die leser saam met haar bly wanneer dit duidelik word dat die lewe vorentoe vir haar gaan glimlag. `n Buitengewone boek propvol lewe en vitaliteit. `n Boek waaroor aanhangers van Riana Scheepers se skryfwerk dol gaan wees.
BEKRONINGS:
ATKV Kinderboektoekennings, 2000.

Publikasie: 2001-08-01
0
Would love your thoughts, please comment.x