s_oondvars_150
307

Nie vir kinders nie

Francois Bloemhof
Tafelberg

Tim Marais is op die vooraand van matriek. Op die oog af het hy alles wat hy wil hê – aantreklikheid, gewildheid en akademiese sukses – maar daar is by hom ’n ontevredenheid met sy voorstedelike bestaan wat hy nie mooi kan verstaan of beskryf nie. Die mense om hom dra by hiertoe: soos tannie Trisa, sy sangdosent, vir wie hy meer voel as wat hy behoort te voel – veral aangesien sy die ma is van sy beste vriend, Ruan. Tim se ouers, as voorbeelde van hoe hy nié wil word nie, dra daartoe by dat hy in `n sekere rigting beweeg. Wanneer dinge deur `n sameloop van omstandighede erg skeef loop slaan Tim met mening daardie rigting in.
Sanlam-prys vir Jeuglektuur 2005: Goue prys.

Publikasie: 2005-10-19
0
Would love your thoughts, please comment.x