s_oondvars_150
1463

Trein na Kalkbaai

Graham Isaacs
LAPA

Die lug is blou en die son skyn helder,” sê Ouma. “’n Heerlike dag vir die strand.” Graham en sy familie kan nie wag om Kalkbaai toe te gaan nie. Maar om daar te kom, moet hulle met die trein ry. En dis waar die groot pret begin! Hierdie lieflike, eg Suid-Afrikaanse prenteboek vertel die storie van ’n opwindende dag in die lewe van ’n Kaapse familie.Dit is die dag ná Kersfees en Graham en sy familie gaan die dag op die strand deurbring. Op pad daarheen roep hy en sy boetie, sy sussie en sy nefie hardop die name uit van die stasies waarby die trein verbyry: “Bonteheuwel! Langa! Pinelands! Ndabeni! Maitland!” Dit word die soort dag wat jy wens wil nooit, nooit, ooit eindig nie – ’n dag propvol sonskyn, sandkastele, liedjies van ’n Klopse-orkes… en met waatlemoen en roomys vir nagereg!

Publikasie: 2012-11-28
0
Would love your thoughts, please comment.x