My jeugervaring van Storiewerf

Ek het in ‘n klein dorpie in die Noord-Kaap grootgeword en aangesien daar nie veel is om te doen nie, het ek my gewend tot die dorpsbiblioteek waar ek reeds op laerskool al die beskikbare kinder- en jeugliteratuur verslind het. Met die koms van die internet het ek eendag heel toevallig op Storiewerf afgekom en die prikkelrympie (uit een van my geliefkoosde kinderboeke, naamlik Huppelkind deur W.O. Kühne) het my dadelik tuis laat voel in ‘n wêreld vol belofte. Dit was vir my ‘n aanvulling tot die klein dorpsbiblioteek (wat bloot nie meer aan my onversadigbare behoefte aan boeke kon voldoen nie) en ‘n uiters gebruikersvriendelike portaal tot die boekewêreld.

As ‘n jong aspirantdigter het Storiewerf aan my ‘n platform (versfabriek) gegee waar ek my woorde met ander kon deel en erkenning ontvang vir my digpogings. Die resensies en boekenuus het my verder blootgestel aan literêre kritiek en ek sou selfs sê dat dit bygedra het tot my vorming as akademikus wat tans besig is met ‘n PhD in Afrikaans en Nederlandse letterkunde. Baie dankie aan Franci Greyling wat soveel aandag en liefde in hierdie webwerf stort en mag Afrikaanse lesers nog lank die voorreg hê om uit hierdie bron van kennis te drink. Groete, Stefan van Zyl, 2015.

Stefan van Zyl
Stefan is tans besig met sy PhD in Afrikaans en Nederlandse Letterkunde.
April 2015
0
Would love your thoughts, please comment.x