s_oondvars_150
2062

Helde van Suid-Afrika 3

Wendy Maartens
Alex van Houwelingen
LAPA

Ontmoet van ons land se dapperste helde! Ontmoet `n paar van die dapperste Suid-Afrikaanse helde! Ontdek hoe emeritus-aartsbiskop Desmond Tutu ons reënboognasie geïnspireer het, vind meer uit oor die dapper helde van die Laingsburg-vloed, maak kennis met Wollie, `n klein brakkie met `n groot hart, en lees die ongelooflike lewensverhaal van Enoch Sontonga, wie se hartslied vandag nog in ons land se volkslied voortleef. Hierdie boek bevat ses verstommende ware heldeverhale: 1. `n Klein brakkie met `n groot hart Wollie was `n hawelose Maltese poedeltjie met `n groot hart en hy het dit reggekry om `n man se lewe te red. 2. `n Reënboog vir Laingsburg In 1981 het vreeslike vloedwaters Laingsburg getref, en die heldedade van daardie dag leef vandag nog voort. 3. Desmond Tutu Desmond Tutu was `n arm klein seuntjie wat later een van die grootste leiers in ons land se geskiedenis geword het. 4. Kaalvoet deur `n oorlog Ontmoet `n dapper seuntjie wat al die pad van die Vrystaat na die Kaap gestap het om sy ouers tydens die Anglo-Boereoorlog op te spoor. 5. Enoch Sontonga, `n man met `n lied in sy hart Die inspirerende lewensverhaal van die man wat `Nkosi sikelelee iAfrika` geskryf het. 6. Die lang pad van Emilie Lehn Ontdek die verstommende verhaal van Emilie Lehn, wat as `n slavin in Kaapstad gebore is. Die stories word op `n toeganklike manier met eenvoudige taalgebruik vertel sodat beginnerlesers dit maklik self kan baasraak!

Publikasie: 20190108
0
Would love your thoughts, please comment.x