s_oondvars_150
1908

Pharos English for

Isabel Uys
Pharos

Hierdie splinternuwe titel is die eerste taalnaslaanbron wat KABV-gebaseer is. Dit bestaan uit twee dele. Die eerste deel sluit taalreels en nalsaanlyste in, en die tweede deel bevat algemene kennisfeite oor Suid-Afrika en die res van die wereld.
KABV-vereistes vir Afrikaans Huistaal en Eerste en Tweede Addisionele Taal vorm die basis vir die onderwerpe wat in die boek bespreek word. Hierdie onderwerpe sluit onder meer die volgende in: punktuasie, sametrekkings, woordsoorte, letterlike en figuurlike betekenis, geluide van dinge en diere, tye, sinonieme en antonieme, homonieme en homofone en leenwoorde, om maar n paar te noem. Dit bevat ook n lys met handige literere terme soos hiperool, klanknabootsing en personifikasie, sowel as nuttige notas oor skriftelike werk.

Die tweede deel van die boek fokus op algemene kennisfeite soos die nasionale simbole van Suid-Afrika, wie ons buurlande is, waar ons elf amptelike tale gepraat word, wie die wereldleiers is, watter geldeenheid waar gebruik word, en groot uitvindsels van die wereld.

Die eenvoudige uitleg en duidelike leiding maak hierdie titel n moet-he vir elke leerder wat Afrikaans as n Huistaal of Eerste of Tweede Addisionele Taal wil slaag. Dit is ook n handige naslaanbron vir volwassenes.

Publikasie: 2017-06-05
0
Would love your thoughts, please comment.x