s_oondvars_150
1236

Soek-soek op soek

Elsabe Steenberg
Cora Coetzee
Tafelberg

Die mensman sit sulke vreemde bruin pille vir die kabouters se aartsvyande, die muise, neer, en die kabouters sien hoedat hulle dié pille begin bymekaarmaak as winterkos. Toe die kabouters ontdek waar die muise dit bêre word Soek-soek na die Groot Kabouter in die Bruin Bos gestuur om te gaan hoor of hulle dit mag eet, want kos is skaars en die winter kom nader.
Die Groot Kabouter sê wel hulle mag dit nie eet nie, maar ook dat Soek-soek self moet besluit wat om met die pille te maak. Dis ‘n baie moeilike besluit, want al is daar gawe muise soos Mya, is daar van altyd af die vyandskap tussen die muise en die kabouters . . . Moet Soek-soek die muise waarsku dat die pille eintlik giftig is, of moet hy hulle laat begaan?

Publikasie: 2010-11-03
0
Would love your thoughts, please comment.x