SA Akademie logo

Twee pryse op een aand

Met die Suid-Afrikaanse Akademie vir Wetenskap en Kuns op 11 September 2019 het Jaco Jacobs twee keer op die verhoog verskyn.

Jaco het die Scheepersprys ontvang vir Jeugliteratuur vir vir sy jeugroman Dinge wat ek nie van skape geweet het nie.

Dinge wat ek nie van skape geweet het nie

Die Akademie het ook in April reeds bekendgemaak dat Jaco Jacobs (skrywer) en Zinelda McDonald (illustreerder) ook vanjaar bekroon gaan word met die Alba Bouwerprys vir Kinderliteratuur vir die rympiesboek Moenie hierdie boek eet nie.

Moenie hierdie boek eet nie

Die Scheepersprys vir Jeugliteratuur is ’n letterkundige toekenning deur die Suid-Afrikaanse Akademie vir Wetenskap en Kuns. Dit is ingestel in 1956 en word sedert 1974 elke drie jaar toegeken. Vorige wenners sluit in: PJ Schoeman, Mikro, WA de Klerk, Alba Bouwer, MER, ID du Plessis, PH Nortjé, Anna M Louw, Karl Kielblock, Rykie van Reenen, Freda Linde, Jan Rabie, Rona Rupert, Freda Linde, Dolf van Niekerk, Chris Barnard, Eleanor Baker, George Weideman, Leon de Villiers, Jan Vermeulen, Derick van der Walt en Marita van der Vyver.

Die Alba Bouwerprys vir Kinderliteratuur word ook uitgeloof deur die Suid-Afrikaanse Akademie vir Wetenskap en Kuns. Dit is in 1989 ingestel en word ook elke derde jaar toegeken. Jacobs het dit al tevore gewen. In 2006 is hy vereer vir sy werk Wurms met tamatiesous en ander rympies. Freda Linde, Marietjie de Jongh, Barrie Hough, Corlia Fourie, Philip de Vos, Martie Preller, Leon de Villiers, Linda Rode, Elizabeth Wasserman, en Kobus Geldenhuys het ook reeds hierdie prys gewen.

0
Would love your thoughts, please comment.x