swerf

‘n Nuwe baadjie vir Storiewerf

Storiewerf spog vanaf 1 Oktober 2019 met ‘n nuwe baadjie. Ná maande se ontwerp en ontwikkeling agter die skerms, word die nuwe ontwerp van Storiewerf bekend gestel.

Storiewerf, ‘n webtuiste vir die bevordering van kinder- en jeugliteratuur en jong skryftalent, bestaan reeds sedert 2000. Met die ontstaan van Storiewerf was die internet nog in sy kinderskoene en was tafelrekenaars met klein monitors en inbelmodems die standaardmanier om toegang tot die internet te kry en inligting te kan lees. Sedertdien het die tegnologie met rasse skrede ontwikkel. Nou het gebruikers ‘n veeltal toestelle met verskillende skermgroottes met vinnige verbindings tot die internet wat bykans altyd en orals beskikbaar is.

Befondsing deur die PUK-Kanselierstrust en die Vakgroep Skryfkuns aan die NWU het dit moontlik gemaak om die webtuiste te herontwerp en op ‘n nuwe platform te publiseer. BlueTek, Potchefstroom, het die tegniese ondersteuning en herontwikkeling onderneem en gesorg dat die boekdatabasis van bykans 1000 Afrikaanse kinder- en jeugboeke wat sedert 2000 by Lapa en NB-uitgewers verskyn het, na die nuwe platform oorgedra word. Die visuele ontwerp is die werk van Franci Greyling met ondersteuning van Kevin Hechter (BlueTek). Magde-Mari Fourie, Kayla-Mari Geyer en Karla Cloete het gehelp om die meerderheid artikels vanaf die “ou” na die “nuwe” Storiewerf oor te dra. Hartlike dank.


Franci Greyling
1 Oktober 2019
0
Would love your thoughts, please comment.x