Nova die begin

NOVA – Die begin (resensie)

Fanie Viljoen
Tafelberg
Resensie deur Burger Meyer

Niemand weet ooit wat in Die Hok gebeur nie, maar niemand bevraagteken dit ook nie…

Nova: ‘n klein dorpie met groot geheime. Lucas Niemand en sy gesin woon in die klein dorpie Nova. Die groter gedeelte van hulle lewe is normaal en Lucas se pa – soos al die ander ouers van Nova – werk in Die Hok: ‘n navorsingsorganisasie. Niemand weet ooit wat in Die Hok gebeur nie, maar niemand bevraagteken dit ook nie. Totdat Lucas en sy gesin iets vreemds gewaar oppad terug van ‘n vakansie: iets wat soos ‘n VVV lyk.

Na die insident begin Lucas se pa vreemd optree en nóg vreemder dinge gebeur. Lucas Niemand en sy vriende besluit om ondersoek in te stel oor Nova se donker geheime en hoeveel van hierdie geheime te doen het met Die Hok.

Hierdie is ‘n baie geslaagde avontuurboek en beide meisies en seuns sal kan identifiseer met die verhaal. Voordat jy nog die eerste bladsy kan omblaai is daar al klaar aksie en jy word onmiddellik ingetrek. Die taalgebruik van Nova is baie van pas en die teks vloei maklik. Viljoen het dit (soos met al sy ander boeke) reggekry om die spanning konstant te hou en ook die leser aan die raai te hou.

Hierdie is die eerste van ‘n reeks boeke. Dit is die perfekte boeke vir kinders en die boek is net lank genoeg vir ‘n kind om nie verveeld te raak nie. Die boek is wel vir die groot kind bedoel, maar dit het weer die groot kind in my wakker gemaak. Ek was terug gevat na my dae van fietsry, boomklim en jou verbeel dat jy en jou vriend baklei teen die teen die een of ander buiteruimtelike wese. In die verhaal voel dit egter of dit realiteit word en dit vat die avontuurelement nog ‘n stap verder.

As ‘n geheel is hierdie ‘n baie suksesvolle boek (in genre, teikenmark, en elke ander opsig). Dit sal ook baie goed werk as ‘n reeksboeke en ek sal dit sterk aanbeveel.

Resensie deur: Burger Meyer

Burger Meyer
Burger Meyer is ‘n student in Skryfkuns aan die Noordwes-Universiteit.
2010-12
0
Would love your thoughts, please comment.x