s_oondvars_150
224

Saartjie se papegaai

Bettie Naude
Human & Rousseau

Saartjie wil graag vir die langnaweek saam met haar vriendin Anna en die se pa Durban toe gaan. Sy doen haar bes om “mooi” te lewe sodat haar ouers hul toestemming hiervoor moet gee. Die rabbedoe is oorvriendelik en oorgretig om vir almal gunste te doen. Dokter Baumann vra haar om `n belangrike brief te pos, maar sy vergeet skoon daarvan en dit beland in Anna se huiswerkboek. Na vele mislukte pogings om dit terug te kry, moet ons heldin die brief uiteindelik noodgedwonge uit hul kwaai Engelse juffrou se woonstel gaan gaps en dit lei tot `n naelbyt-avontuur. In Durban ontmoet die twee meisies `n interessante ou seeman wat al die sewe oseane deurkruis het, en ook sy ongewone papegaai genaamd Alfonso van wie Saartjie sommer dadelik baie hou.

Publikasie: 2006-10-11
0
Would love your thoughts, please comment.x