s_oondvars_150
212

Saartjie

Bettie Naudé
Human & Rousseau

Ons ontmoet Saartjie Baumann, die langbeenmeisie met die wipneus, kuiltjies in die wange en duisende duiweltjies in haar oë. Hierdie rabbedoe en haar twee maats staan bekend as Die Drie Muskiete en al wat hulle lewe versuur, is seuns en `n klein niksnuts genaamd Muggie. Saartjie reël `n konsert om geld vir liefdadigheid in te samel en skryf haar eie toneelstuk daarvoor, maar dinge loop nie heeltemal soos beplan nie. `n Paar dae later sluip sy en haar maats in by `n bouvallige ou huis waar `n kluisenaar jare gelede dood is en ontdek `n geraamte en `n ysterkis. Hulle het skaars van hierdie avontuur herstel wanneer Saartjie besluit om te gaan heuning uithaal. Die bye steek hulle egter nie so erg soos die arme hoenders op `n nabygelee kleinhoewe nie! Die laaste dag op laerskool aap Saartjie tot almal se vermaak party van die onderwysers na en dan moet sy aan `n debat teen `n seun deelneem. Ja-nee, sy is beslis `n besige meisie!

Publikasie: 2009-04-05
0
Would love your thoughts, please comment.x