C.F. Beyers-Boshoff

C.F. Beyers-Boshoff (1926 - 1989) wat 'n baie produktiewe skrywer wat veral vir sy Jasper-boeke onthou sal word.

Christiaan Frederik Beyers-Boshoff op Potgietersrus gebore. Hulle verhuis na Pretoria waar hy sy skoolloopbaan by die Afrikaanse Hoër Seunskool voltooi. Aan die Universiteit van Pretoria ontmoet hy sy vrou, Petro Maritz. Hulle het vyf kinders. As professionele en kommersiële skrywer was sy werkywer legendaries – tot agtien uur per dag.

C.F. Beyers-Boshoff het tientalle tydskrifverhale, kortverhale en ontspanningsromans geskryf wat grootliks bygedra het om boekklubs en ‘n uitgewery soos J.P. van der Walt en Seun Edms. (Bpk.) te vestig. Veral verwerf hy bekendheid vir radioverhale soos Ongewenste vreemdeling, Dans van die flamink en My liedjie van verlange. Twee van sy draaiboeke, Catch me a dream en Karate Olympia is in Amerika verfilm en versprei. Hy het ook televisiedraaiboeke vir die Amerikaanse mark geskryf.

Duisende kinders onthou hom vir sy Jasper-reeks wat hy glo, sommer oor die skouer, vir sy sekretaresse gedikteer het. In die Jasper-reeks (1959 -1976) verskyn 8 titels . Die meeste van die titels het ‘n paar herdrukke beleef.

PUBLIKASIES SLUIT IN:

  • Jasper-reeks
Skrywersinligting uit Van Patrys-hulle tot Hanna Hoekom: ‘n Gids tot die Afrikaanse kinder- en jeugboek. Die redakteurs is Gretel Wybenga en Maritha Snyman. LAPA-Uitgewers. Vollediger inligting is beskikbaar in Van Patrys-hulle tot Hanna Hoekom.
Storiewerf
2009-01
0
Would love your thoughts, please comment.x