Theresa van Baalen

Theresa van Baalen

Theresa van Baalen is die skrywer van prenteboeke, kinderboeke, jeugboeke en romanses. Sy skryf al stories vandat sy kan onthou.

Theresa van Baalen is op 5 Junie 1970 op Uitenhage gebore en het in 1988 aan die Hoërskool Brandwag gematrikuleer. Sy het geen formele skryfopleiding ontvang nie, maar skryf al van haar laerskooldae af stories. Sy het toe al geweet sy wil ’n skrywer wees.

Dit was ’n lang pad van skryf, probeer en leer, en na vele probeerslae en voorleggings oor ’n tydperk van amper tien jaar, het haar eerste boek, Aspris-krokkedis, in 2009 verskyn. Dit is in 2010 met  ’n ATKV-Kinderboektoekenning (Woordveertjie) bekroon en het ook in 2012 die Tienie Holloway-medalje vir Kleuterliteratuur ontvang.   

Haar tweede boek, Karla Krullebol, het in 2010 verskyn. Karla Krullebol is in 2011 ook met ’n Woordveertjie bekroon, en was so gewild dat dit ’n verdere drie keer herdruk is.

Tot op datum (Augustus 2020) het 25 boeke reeds uit haar pen verskyn, wat titels insluit soos die gewilde Sanri Steyn-reeks, die Vakansiepret-reeks, en boeke soos Justin Fortuin Skattejagter, ZAK – Die Blou Planeet, en ZAK – Die reis na Zenkion. Sy het die afgelope paar jaar ook verskeie artikels en kortverhale vir Vrouekeur geskryf, asook sewe romanses vir die Romanza-druk onder die skuilnaam Cheryl Rogers. Boek nommer 26, Justin Fortuin Seerower, volg binnekort.

In 2019 het sy vir die eerste keer haar hand aan die skryf van ’n radiodrama gewaag, vir die Netwerk24 luisterdrama-kompetisie. Haar inskrywing, Ouma se boyfriend, was as een van die top 5 inskrywings aangewys. Dit was ’n heerlike uitdaging en sy beoog om nog baie radiodramas te skryf.

In haar vrye tyd, as sy nie lees of stap nie, skryf sy briewe vir haar vriendin, sy speel soms rekenaarspeletjies, doen soms handwerk, skilder soms en neem baie foto’s. Sy is ook baie lief vir Sudoku.

Sy woon tans op Hermanus, maar beskou Port Nolloth in die Noord-Kaap as haar tuisdorp, en beoog om na afloop van 2021 permanent terug te keer soontoe.

Inligting verskaf deur Theresa van Baalen, Augustus 2020.
Theresa van Baalen
2020-08
0
Would love your thoughts, please comment.x