Atoom Anna seerower se dolk

Anna Atoom en die seerower se dolk

Elizabeth Wasserman
Tafelberg
Resensie deur Elaine Schiel

Feiteblokkies stel lesers in staat om die nuwe opwindende wêreld van MonPetit beter te verstaan. Sodoende word ‘n nuwe leerervaring vir die lesers geskep.Anna Atoom en die seerower se dolk is Elizabeth Wasserman,hoof van Geneeskundige Mikrobiologie by die Gesondheidswetenskappe kampus op Tygerberg, se nuutste boek. Sy het haar loopbaan as skrywer begin met die Speurder Willem-reeks wat vir kinders tussen agt en tien geskryf is.Anna Atoom en die seerower se dolk gaan oor ‘n meisie, Anna Atoom, wat op die eiland van MonPetit bly. Haar ma, Professor Sabatina, en Maks, die superrekenaar, werk op die eiland by die mees gesofistikeerde weerstasie. Hulle doel, om mense te waarsku teen aankomende natuurrampe. Hulle hou ook die ekologiese stelsel dop om die aardbol teen die mens se besoedeling te probeer beskerm.Anna se pa, Admiraal Abraham Atoom, werk in ‘n ruimtestasie nadat ‘n aaklige ongeluk op MonPetit veroorsaak het dat sy liggaam nie meer die swaartekrag van die aarde kan weerstaan nie. Wanneer alge te vinnig begin groei en dreig om die see oor te neem en alle seelewe te verwoes, werk Professor Sabatina, Admiraal Abraham en Maks dag en nag om dit te keer.Met haar ma en pa wat so verskriklik besig is om die aarde te probeer red, en haar jonger broer, Pip, wat half mens half robot is, pokmasels kry, los dit tyd vir Anna om die geheime storie agter die bekende seerower Hodoul se dolk te kry. Haar soektog vat haar diep in die donker waters van die see in waar gevaar om elke hoek en draai skuil.Hierdie boek bevat alles waarvan ‘n leser kan droom wanneer dit kom by opwindende avonture. Elizabeth Wasserman vat die leser se ervaring nog een stap verder deur feiteblokkies binne die storie te plaas wat meer vertel van seelewe en ander interessanthede. Hierdie feiteblokkies stel lesers in staat om die nuwe opwindende wêreld van MonPetit beter te verstaan. Sodoende word ‘n nuwe leerervaring vir die lesers geskep.Interessante karakters skep ‘n element in die boek waarmee lesers kan identifiseer en wat maak dat hul verder wil lees. Van die eerste paar bladsye af waar Anna kla oor hoe vervelig skool is kan die leser met haar identifiseer. Reg deur die boek verseker Wasserman met haar kleurvolle karaktersketse dat die leser saam met Anna bang is wanneer ‘n reuse inkvis haar aanval, en saam met haar bly is wanneer alles aan die einde regloop. Wasserman se unieke tog eenvoudige manier van skryf maak dat die leser saam met Anna op onderwaterreise gaan, saam die seerower se skat gaan soek, saam die waarheid oopvlek en uiteindelik die wêreld teen die alge-bedreiging red. Spanning is om elke hoek en draai van hierdie verhaal en hou die lesers op hul tone.Anna Atoom en die seerower se dolk is ‘n kinderboek geskik vir lesers tussen agt en dertien. Wasserman se skryfstyl, die wonderlike wêreld van MonPetit en die naelbytende avontuur van Anna, kan maak dat ouer lesers ook moontlik hierdie boek interesant vind. Die taalgebruik in hierdie boek is heel eenvoudig en snaakse terme word deur oulike feite blokkies verduidelik wat dit ideaal maak vir hierdie teikenmark.Anna Atoom en die seerower se dolk neem die leser op ‘n reis deur die opwindende wêreld van MonPetit en met kleurvolle karakters wat maak dat mens nie die boek kan neersit nie. Hierdie boek sal nie bloot net ure se vermaak aan kinders verskaf en hulle meer leer van ons wonderlike nie, maar ook moontlik hulle inspireer om meer te lees.

Elaine Schiel
Elaine Schiel is ‘n derdejaar Skryfkunsstudent aan die Noordwes-Universiteit. Oktober 2011.
2011-12
0
Would love your thoughts, please comment.x