Doc Immelman

Doc Immelman skryf avontuur- en jagverhale soos Onheil in die Kuiseb en Die soektog.

Doc Immelman publiseer aanvanklik in skoolblaaie. Sy eerste kortverhaal verskyn in 1954 in die Huisgenoot. Uit sy pen verskyn meer as 35 boeke, 400 kortverhale en talle artikels en essays. Met sy eerste boek, Verhale uit Suidwes (1958), lei hy ‘n lang tradisie in van avontuur- en jagverhale wat afspeel in Namibië.

In Blits (1970) word die verhaal vertel van die wedervaringe van ‘n Rhodesiese rifrug en sy baas, Dirkie van der Walt, in die ruwe ongetemde Duits-Suidwes van 1906. In Die beestrek (1974) gaan dit oor twee sestienjarige seuns en hulle handlangers se trek met ‘n groot trop beeste na ‘n noodweidingsgebied in Namibië. Onheil in die Kuiseb (1983) speel af teen die agtergrond van die stryd tussen die Duitse maghebber en die Topnaars in 1905. Die soektog (1985) het ‘n swart seun, Shilongo, en sy suster as hoofspelers.

PUBLIKASIES SLUIT IN:

  • Verhale uit Suidwes (1958)
  • Blits (1970)
  • Die Beestrek (1974)
  • Onheil in die Kuiseb (1983)
  • Die soektog (1985)
Skrywersinligting uit Van Patrys-hulle tot Hanna Hoekom: ‘n Gids tot die Afrikaanse kinder- en jeugboek. Die redakteurs is Gretel Wybenga en Maritha Snyman. LAPA-Uitgewers. Vollediger inligting is beskikbaar in Van Patrys-hulle tot Hanna Hoekom.
Storiewerf
2009-06
0
Would love your thoughts, please comment.x