Branderjaer

Branderjaer

Joha van Dyk
Human & Rousseau

[NEE]

“BITTER! BITTER! BITTER!”  

Louw gooi sy volle gewig agter sy vuis, ruk dan terug en sien hoe Beast sy neus vashou. Soos gewoonlik sê sy brein en sy lyf “nee.” Dis nie natuurlik nie. Dis die teenoorgestelde van wat hy wíl doen. Maar in die Kring gaan dit nie oor wil nie. Dit gaan oor wat jy móét doen. Almal in die Kring het skuld – Bloedskuld.

En die Branderjaers het ’n moerse prys om te betaal.

Beast skud homself reg en storm op Louw af. Hierdie keer hou hy niks terug nie. Louw duik weg en vermy Beast se voet wat uitswaai na sy been. Beast kom nader en mik vir Louw se niere, maar hy hoor Malherbe se waarskuwing en blok die hou net betyds. Pyn skiet deur sy voorarm van die pyn en–

Bam!

Louw strompel agteruit, een hand nog in sy vuis, voete gereed om weg te spring. Met sy ander hand voel-voel hy aan sy kakebeen waar ’n vorige hou hom getref het. Hy duik onder nog ’n vuishou en vat weer een in sy sy, hy swaai sy hand, maar mis…

Alles gebeur te vinnig.

lusmakers
0
Would love your thoughts, please comment.x